CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

16.6.11

MOMMENT PALING BEST ADALAH KORANG

Heii..(lambai2).aku ta slalu update blog coz sekarang t'sangat lah takde masanye sampai na makan pun kurang,na curik mase untuk online pun da takde nafsu lagi sbb aq nie da mcm org ta reti ddk diam.Semalam aq off day so,we all (friends) hangout untuk last momment with BOH.yes!him!him!BOH MY BABY BUNTAT.ouh,will miss him badly.today..ouh bape ari bln ya?let me check my cutie calendar...umm,yah! 17-06-2011 bsamaan hari JUMAAT.sangat kena la hari nie hari p'pisahan.today dea da pergi further study di CANON (delighting u oways) hehe dan smalam we all mmg menemani dea setengah hari.so aktiviti smlam ialah membawa BOH ke JUSCO (AEON) untuk membulanje dea makan.aq b'tanggungjawab memberi dea kekenyangan tahap maksima semalam.we ate PIZZA yesterday!wuoahhh.....nyum!nyum!walaupun dea kate perot dea saket lepas makan pizza but aq paksa jugak makan sbb hey!aq bulanje okay,ape aq suro kaw makan tuh makan je la!(hehe).BOH?kaw kenyang ta samalam?aq mcm ta b'puas haty tgk perot kaw maseh kempis..mcm ta kenyang atau ta cukop kenyang..atau...maseh belum cukop kenyang??

                                                           SPECIAL THANKS TO THEM

                                                                                 PIE
                                                                              BOH
                                                                                EMY

afta lunch,we all bjalan..I mean aktiviti selepas makan ialah mereganggangkan otot2 dan sendi2 supaya tidak krem kerana t'lalu melayan nafsu makan pabila waktu lunch td.we all teman BOH cari t-shirt.dan!ouh damn!cute la BOH pakai baju baru.BOH looks like teddy bear!onyonyonyo...omelomel!cubit pypy na?oke,then!we all move pegi lepak santai rooftop kot tuh ade garden!OMG! OMG! we alll stay lame siket borak2 kan gelak-gelak skodeng itu ini.best nyeeee ~

ptg siket la,EMY give us one gud momment!pergi tgk sunset!oay!okay!aq ta saba saat nie...romantik!ohoh.patotnyee hanye kapel yg pegi tgk sunset bile mereka nak'kan saat romantik but not like us!we all tgk sunset b'empat.me,emy,pie and BOH.we all snap pixes.even oke muke da naek b'minyak coz lighting sunset sangat membara kalernyee..ade momment segan silu jugak sampay slank la wei na tgkp pix kalaw segan2 cenggini.ish !

last..we all pegi cuci keta!hahaha!eyt,they all nie mmg funny gile.korg taw ta betapa teruja nye mereka pabila kereta mereka sedang d'cuci oleh mamat2 bangla tue??gila!hihi.sampai emy sanggup bayakan duet untk cuci keta pie (he's the driver) .oeiii,they all da mcm kids!aq hanye mampu tgelak bile they all buat lawak dlm kereta.dri JJ sampay na blk ruma pun aq hanya mampu tgelak je dgn prangai kiddo they all!

i've got a text massage for u BOH ------->
1.t8 care kat saner okay.
2.we all sayang dan sayang dan sayang kan kaw!
3.we will miss our BABY BOH! (balik melaka lagi taw!)
4.aq engat pesanan kaw oke!
5.jgn lupe diri!
6.balik sini nanty bawakkan cokelat and teddy bear besa untuk aq!
7.contact and text we all kat sini slalu k.
8.na meet kaw lagi..nak sangatttt!
9.na peluk kaw tp ta'dpt so,let me kiss u from here...muahhhhhxxx!meh sini hug!
10.byebye MY BABY BOH.rinduuuu =(

31.5.11

BILA KENA CUCUK!

Hey there bloggah!lame aq ta post entry dlm blog THE STORY START FROM HERE.act,aq nak kungsi satu news baek yang aq dapat beberapa hari lepas.mase tue aq tga keje,ukh!keje!yahh...bussyyy~and then dpt call dari KOLEJ NILAM.straight agkat call cepat2 secara sembunyik2 b'coz tga keje kan phone d'larang sama sekali.aq dapat KOLEJ NILAM nih,tq!but i have to say sorry coz aq da dapat tempat study yg lebih bermakna lebih yakin lebih!segala-galanya lebih!berikan tepukan kepada UNIVERSITI SUBANG JAYA.kos yang aq amek ialah NURSING.bapak nursing???am i dream?ecehh...aq suke keje nie.dari dulu aq dok usha keje sbg jururawat akhirnya dapat!oke!bile korang denga je USJ ap korang akan terfikir??HOSPITAL PANTAI.yahh...hospital!omaigod kenapa dalam banyak2 tempt keje yang best aq pileh hospital.bau hospital dgn bau aq jawuh beza.tehee.sumpah aq ta suke bau dokter yang berbau ubat dan bilik pembedahan.org kata,benda yang kite ta suke tue la akan jadi dekat dgn kite rite?oke,inilah sumpahannyee..aq pulak kena study dlm keadaan cenggini.bagus!second,korang akan t'piker why must PANTAI HOSPITAL!bapak MAHAL walaweyhh....nauzubillah mahala dea melampaw2.cume anak org kaya mampu study dlm HOSPITAL ITU!naaa...aaa...ahhh!korang yang ta kaye macam aq nie pun bole masuk jugak dgn syarat korang kena rajin usaha.bapak aq pun ragu2 nak masukkan aq dlm keluarga PANTAI nie but kedegilan aku melampaui batas so,bapak aku pun "poilahhh nak...ekaw yang nak belaja,bapak tanggung".tapi alhamdulillah coz aq blaja kat sepital tue nanty ta payah kelua duit,bwk badan dan cute staff jek.hehe.SHOLARSHIP oh SCHOLARSHIP!aq dapat call dari office pantai,key-el mengatakan PANTAI KLANG bminat nak sponsour kos study aq yg sampai 50k itu.sangat appreciate!omaigod kalaw bole aku nak melonjat-lonjat sambil buat keje mase tue.aq straight call mom aq citer ap yg blaku.and thanks to her coz dea banyak bantu aq mcm call and tnyep mcm2 soklan kat kaka yang call aq tempoh hari.i lpap u mom..MUAH!mcm mak ite pulak nak g smbung study coz org yang paling busy m'mikirkan sume hal ialah MAK ite tue la.hamboih..hamboih..

1-6-2011 aq da siap buat MEDICAL CHECK UP yee..sume bejalan dgn lancar.amin!dokter pun ta pening melayan karenah aq sbb mase tga kena cucuk2 cek2 segala bagai aq macam org tolol je ikot ape yang deaorg suroh.buat check up pun kat HOSPITAL PANTAI MELAKA.aq ta bawak cash untung!bapak aq g cucuk duet bayakan dulu.RM280 full body..sangat mahal!why!why!siyan bapak aq mase tue kena bayakan medical check up aq pulak."takpe bapak,ite baya balik duet tue nanty" THANKS TO HIM!muah!muah!SGT BEST BUAT MEDICAL CHECK UP WEHHH...fulaweyhhh bagai princess.ecehhh....teheee~full body yang aq maksudkan tue tmasuk urine test,body x-ray,dan bla...bla...banyak pulak test yg aq kena td sampai aq pun pelupe.

oay,next entry ite mengumpat laen pulak k.coz tgn aq da kebas menaip dan menekan-nekan key board.ukh yesss,esok aq bgerak ke summit complex awal pagi dgn mom & ayah sekali dgn budak kecik duaorg (adeq-adeq comels).so,korang doakan aq smp dgn selamat.byebye!

10.5.11

TAK DAPAT IPTA AKU NAK PEGI MANA LAGI?

Heyyo bloggah !kali nie aku susah haty coz korang taw tak aku tak dapat maner2 ipta pun even result aku BAEK!ta gempak mcm korang tp dgn result SIJIL PELAJARAN M'SIA aku tuh aku bole dapat maner2 ipta dgn mudahnye?omaigod!ape pasal org kementerian tamaw bagi chance.aku online upu.mohe.gov.my tengok2 "MAAF ANDA TIDAK BERJAYA MEMASUKI MANA2 IPTA" maw tak menjerit aku d'buatnye!mak aku yang takde kena mengena pun turut berteriak sebab anak perempuan dea tak dapat masuk mana2 U.

apekejadahnye aku b'sengkang mate tiap2 malam lepas balik keje nak mohon ipta last2 ta dapat! (korang kena bace nie dgn nada penuh mara dan rase tak puas hati okei,baru entry aku nie menjadi d'mata korang.) Last2 aku pun decide minta tolong dgn kaka-kaka yang aku knl untuk apply kos nursing.first choice aku nak pegi KOLEJ PANTAI.aku taw la kolej pantai nie mahal nauzubillah!tapi nak study der,korang ta payah piker fasal duet.skunk pun da ade biasiswa and kak NURUL kata result SPM aku nie bole dpt biasiswa.so,AMIN wei!eden da ta payah piker pasal duet poket laie.mintak2 betol lah ape yang dea kata kan.(thanks kaka!)

then,khamis nie aku da buat appointment dgn KAK LONG (anak pakcik jiran sebla uma aku niy je) pegi interview kat KOLEJ NILAM.memandangkan adeq dea study kat saner so,mudah untuk aku nanty.(trimas uat dua bradeq niy,deaorg byk membantu)

aku pun da buat rayuan dekat link yg same upu tadi tuh..amek kos undang-undang kat UiTM and kos nursing kat UnisZA.kalaw tak dapat jugak,jgn kate den owg laen pun belum tentu dapek!

5.5.11

BUKAN SENANG

woot..woot!aku nie slalu sangat post entry bukan-bukan sampai aku pun k'kadang malas nak baca post sendiri.kali nie aku nak kongsi exp. aku keje kat tempat baru.Alaaa...yang itu..ape tue..PISB.kedai hantaran.act,dah masuk 5 hari aku keje.ecehh..kejap je aku da bole beasakan diri.keje aku kat saner penat weh.angkat barang serta menukang dan mengetuk2 segala barang baru yang sampai.aku nak kata enjoy tak jugak lah.tempat baru nie ta sesempoi tempat keje lame aku.best lagi tempat lame.(heihei korang!) - lambai-lambai!

Nak d'jadikan citer,first day aku kat saner macam beasa.keje aku ta banyak,aku tengok je ape deaorg buad pastu aku praktikkan sendiri.hari pertama keje jee aku da dpt tripple gaji and baeknyee supervisour (zack) bulanje we all RFC.kenyang weh!sampai aku ta mampu nak b'diri lagi.zack nie kalaw fasal keje dea siyes weh.aku tabik springgg kat dea coz mmg dea betol-betol teliti.ta boley silap kalaw ta korang kena direct sound siaran langsung lagi kaw...hah!

5 hari aku keje,aku da rase agak bosan.aku slalu laa lepak-ing dgn member aku nie coz we both rapat kan.aku ade dea je kat tempat keje.so,mmg slalu laa aku nie penggangu hidop dea tiap kali dea buad keje.guraw senda,mengutuk,mencirit,meng...blah..blah sume dgn dea.aku kate aku da give up ar keje kat kedai nie.ta bole ngam.siyes aku cakap,bosan tahap cipan beranak lapan! (betol2 dasyat)

BUT!si dea nie kata "u relex dulu,coz u baru kan.so,mmg janggal mcm i dulu" thanks la weh kaw bagi advice macam-macam.sampai k'kadang aku t'gase macam pergi ceramah tazkirah lak pagi-pagi tue kan.dea bagi semangat.dun't give up!keje kite senang je.so,bile aku piker kan ta payah la nak buad2 manje sangat.buad kije berat siket ta bole (ape pun ta bleyyy)..aku teruskan la keje nie.

even cuci toilet pun ite kena buad sendiri.takpe!settle!no hal...ecehhh.nie baru betol-betol bongkak.agak jijik siket kan?tapi,apedehal..cenggitu jee kot.papehal THANKS kat staff tempat lame kan,deaorg siap pelawa aku keje balik kat tempat lame,deaorg still na aku keje lagi kat situe.deaorg fun weh!aku miss giler detik-detik huru hare ite sume.hope,korang sehad!korang ttp best mcm dulu sampai sekarang,sampai bile-bile.MUAH siket!

okay,byebye!

30.4.11

THANKS KORANG SEBAB BEDAK TUE WANGI SANGAT!


heiheihoo!lama ta post entry kat sini.so,this time nak post laju2 bea post laju pun ta bole kalahkan aku.tehee.act,agak sibuk since suda keje part time.okey,aku suke gilax momment keje part time bile lepas SPM kenape?b'coz suke haty aku la nak suke ke hape kan..hehe.yesterday last day aku keje dgn pihak MBH (konon jawatan aku b'pangkat sangat lah) bole la nak b'lagak siket.d'sebabkan aku keje pkul tengah hari semalam dri 12p.m sampai 9.00p.m aku nie b'keje keras la siket smp naek pucat muke aku tiap hari,nie kes ta senang duduk.bontot asek nak b'gerak sane sini jee.last day semalam aku dapat la say "gud bye" dekat deaorg n "thanks" to en.hafiz & pn.isma.deaorg bilang "nanty dtg la jenguk2 MBH"

oke!aku pasti dtg!jam punchcard yang lembab suda menunjukkan pukul 9malam,aku pun dgn segera lah kan pegi duduk seyap2 dlm office,mcm beasa lah asal punchcard je muke aku da t'congok dulu dgn tangan penuh pegang kad-kad yg perlu d'punchcard-kan.(terima kasih kepada aku sendiri kerana membantu memunchcard-kan kad-kad MEREKA)tehee.

da habes punch aku pun tanpa memikirkan ape yg akan berlaku dan terjadi dan,dan,dan....?pedepukkk!aaaaaaaa``!aku jerit besa punye b'coz they all yg shift mlm buat kejutan yang membrangsangkan hormon aku.haha,teeett~korang piker ape weh?jgn nak kolot sangat pikeran tue.wut da fishhhh...BEDAK cap ape korang baling kat aku nie?they all da plan awal2 nak kena kan aku b'coz this is our last momment together.so,takpe lah korang,ta kesa!tp ta boley blah aku t'telan bedak sekali.rosak aesophogus aku la wei telan bedak cap pingpong korang tue! (sorry typing error)satu badan aku bau bedak.terima kasih lagi!dan plus time tue pulak aku kena b'gegas pegi MYDIN meet sweet cousin aku.ta'kan aku nak pegi dgn muke puteh mcm tepung gomak meet dea kan?aku pun lari masuk toilet besih kan ape yg patot,agak b'capok muke aku mase tue.dan damn!deaorg sempat snap pix aku tngah comot~omaigod!aku taw 1-05-2011 aku akan jadi tajuk utama pade bibir2 korang nie atas ape yg b'laku kat aku pade mlm last day aku keje.TERIMA KASIH 


act,aku enjoy b'kawan dengan deaorg.best giler!giler mmg best!deaorg kaka-kaka & abg-abg yang happening!thanks suda bagi suprise yang mungkin ta s'berapa but aku suke weh korang punye kejutan!aku punye teruje sampai ade rase nak bagi penerajang siap dgn pelempang lagi kat korang mase tue.hehe.
okei,next time,entry laen.coz aku kena b'gerak pantas untuk pegi keje.almaklum!keje baru,first2 dtg awal afta datz baru kite piker nak dtg lagi ke tak ekh?haha.

BYEBYE!

18.4.11

BUBBYE TO ALL OF THEM!

u see?u see?u see?
hehe (a.zali)kat sini laa tempat pertama aku dapat kerja and of coz!aku taw..ramai yang NAK!NAK!NAK!kerja kat tempat yang macam niy coz memang susa dapat masuk kerja sini but!alhamdulillah..time aku interview straight dapat!bagosnyee rase diri nie.hehe.oke!meh dekat siket..nak citer fasal tempat nie lebih mendalam biar korang taw betapa syoknyee staff kat NOOR ARFA (MELAKA).First time,aku datang sini mase interview.baek!mmg ta pernah t'pikir nak masuk kerja sini but my mom oways cadangkan aku untuk try nasib kat sini.aku kerja cume sabagai sales assistant jee weh.mule dari bawah!timba pengalaman.and!tak sangke!staff kat sini sumenyee ta sombong.of coz la!tempat nie besa,ade market,and ramai gilax nak keje sini but cun!staff kat sini ta sombong seperti mana staff kat tempat keje korang!hahaha.
UNTUNG!

so,korang..if rase nak try carik keje kat sini peluang anda amattttt besa sekarang coz akhirnyee aku lak yang berambuss dari tempat niy.=(so,mereka memerlukan staff SA untuk ganti tempat aku.nak cobe ta?try la even u only have one chance.
second!aku nak kenalkan staff kat MBH niy.perhatian oke!korang kalaw da masuk keje kat sini sile jgn nak b'bongkak dan belagak macam tempat nie bapak korang yang punyee.sila HUMBLE bole ta?they all yang keje sini sume adalah b'pangkat "kaka-kaka & abg-abg" BESAR.tetttt!

PUAN ISMA,ENCIK HAFIZ,EZUL & BABY
kenal?ta?takpe!aku kenalkan..
they all adalah family pengasas NOOR ARFA.
PUAN ISMA
mam besar dalam MBH nie!awas!korang nak fight dea sila fiker-fiker dulu.
ENCIK HAFIZ
dea kecit jee.rendah but comel!suke b'gerak pantas konon-konon busy sangat la setiap mase.but!aku suke dea!bos yang happy go lucky.
no mara-mara eyh.
oways senyum!
EZUL
si budak kecit lagi.anak E.HAFIZ&PN.ISMA.
even dea kecittt...(mcm papa dea) but!dea cleaver boy!suke merayap dlm MBH and "kami" sbg kaka-kaka dea la yang kena jage dea tiap kali dea ade kat butik!omaigod!why budak nie nakal cgt?babab bontot nak?
erhhh.
BABY
baby!kaka will miss u!hehe.baby PN.ISMA&EN.HAFIZ.
anak k'dua hasil perkahwinan mereka.sgt comel dan wangi!bau baby mmg la wangi ek?ade bau laen ke?except kalaw dea mengeluarkan golden pop.haha.
kaka-kaka kat MBH nie oways t8 care budak kecit niy coz dea suke menangis.and aku pun sometime nak ekot menangis mcm dea.

(orait!da kenal sume?let's continue.korang kena taw serba siket fasal they all coz deaorg best!(yke??)

KAK IMA
u kaka yang baek!sopan!lucu!best!gempak!sporting!
even dea paling tua i mean..ta tua pun la!30's going toooo 40's..hehe
p/s: all staff kat MBH nie mude giler-giler t'masuk lah owner tempat nie EN.HAFIZ.he's only 27 years old.sgt mude.
sangat la best dea nie.
kak ima jage bahagian store.aku niy slalu sgt lah nyibok pegi store dea amek barang.kua barang.buat tag price.kire stock and!macam-macam da kami lalui detik happy b'same.haha!gelak geli pun kuat2 dlm store.
p/s : sile engat yeee.jgn cobe over-acting kat maner2 pun coz ehem!camera ade d'mane2 dan "dea" slalu p'hatikan kite!
kaka!i love u.and sangat sedih tinggalakm awak dalam store tue.preasure!takpe,peneman seta awak ade.
QI-QI (zaki)
hehe

KAK NAD
kaka paling sengal.dea mude,24 kott umo dea.dea beraksi sbg supervisor dlm MBH.kire leader dalam showroom laa.pape hal,dea yang bagi tugas kat korang  yang SA niy.ade jee lah keje dea bagi!kompem korang akan jatuh cinte dgn kerajinan dea yang melampaui batas.haha.sorry..dea da b'punye!wife org niee..and congratz!dea pregnant!hope,dapat baby yang comey-comey mcm...(aku) kott.of coz!jgn risaw kaka!aku datang hospital nanty lepas kaka delivered baby kaka taw.bawak cokelat banyak-banyak.

KAK INA
kaka yang comel!hello!muke we all same ke?ta la!we all cume b'lagak macam twins.tapi bukan!haha.
dea lagi sengal!oke,first time korang masuk keje mmg agak janggal untuk menegur dea coz aku pun alami bnd yang same.but lihatlah perubahan nyeee...kami oways meluangkan mase ke MYDIN (thanks) menolak troli besa yang kosong belagak la macam banyak sangat barang nak kena beli padehal barang kecitkecit je yang bole pegang gune tangan.
kaka ina nak kawen da!yes!dea invite aku pegi wedding dea oke.kaka,aku nak sit tempat VIP meja yang ade udang besa bunge-bunge.kalaw bole aku la jadi pengantin hari tue.tehee.
15-10-2011
tarikh keramat dea

KAK AZI
kelakar la kaw kaka!aku suke dea!funny ta t'kate.sporting and dea 21tahun.first time masuk keje,dea la orang p'tame aku tego and bawak b'kawan.best!

KAK AYU
selaku HR yea.korang jgn maen-maen!act,dea pun same jee mcm kaka-kaka yg laen.korang tego je dea,dea oke!

A.ZALI
my only brother dlm MBH ute yea.dea da tunang!kak nurul is his girlfriend.kelakar la abg!dea suke sangat bagi aku keje menggunting kain and aku slalu sgt mengeluh bile dea bagi keje mcm tue.haha.sorry abg!dgn dea santai je.korang tanye ape..pun!gerenti dgn pantas dea jawab!slalu bg advice b'gune kat korang nanty.
bubbye abg!t8 care my kaka jugak (kak nurul)

A.AZMI
dea..coporate sale.aku ta kamcing ahh dgn dea but dea pun bole tahan sengall mcm budak-budak.WATEVER!(ayat dea palingggg mantop)

CIKGU
selaku cikgu yg ajar mencanting batik.bawah jagaan dea ade dua orang kaka yang baek haty.sweet and comels.
KAK INA CANTING & KAK SYAZA
kak ina nie tugas dea melukis batik!
dea da kawen la.ade 2 org anak lelaki yang kiut-miut.
kak syaza pulak act tukang jahit kirenyee asst.designer la.but dea d'tugaskan sementare kat bahagian canting-mencanting niy coz our designer takde!so,dea nak jahit ape kat bilik jahit kalaw designer takde.KAN?

ASWAT
b'pangkat abgang jugak.NUK....kaw funny!mesti t'engat kat kaw kalaw tengok hantu kak limah.coz dea niy...suke tiru gaye sape utee..usop wilca ey?
ketepiii....
husin.....
sabo je la..
kite baka jee...
hakhak!manis ayat kaw weh!next time kite meet lagi kalaw ade k'sempatan.

KAK WANIE
kaka nie asst.coporate sale kat MBH.segale urusan menempah baju korang kena tanye dea!
dea settle kan..kaka nie sempoi!

oke,maybe ade kott lagi yang ta sebott..but thanks to all of them coz layan aku dgn baek selame 4bulan nie!even 4 bulan,we all da macam kaka-adeq and abg-adeq.sumpah!aku ta pernah meet orang yang mcm korang.orang laen first time keje,kena buli.aku?ta langsonggg!deaorg best!susa nak tinggalkan.sobb...sobb...coz kalaw keje kat tempat laen musti layanan ta same mcm ape yang deaorg bagi kat aku slame nie.ukh,yeah...bile MBH ade fuction aku nak join taw!korang si kaka-kaka yang baek kan?text la on phone!roger-roger.

kat bawah niy aku tunjuk siket k'adaan butik mewah yang aku keje slame 4bulan niee...


ukh,si baju batik biru tue la pengasas NOOR ARFA okey.and of coz!datuk ali and org-org nyee sometime dtg untuk beli batik kat MBH nie.(aku ta la b'lagak sgt bile org-org mcm dea dtg beli kat butik nie)dgn camera-man and wartawan segala bagai.
bilik expensive.of coz,VIP punye pilihan.act,org beasa pun mampu beli yang mahal.=)

niy k'adaan dulu..sekarang we all da decorate laen.lebih chanteq yg sekarang punye!
da name pun abtik.tempat melukis,menconteng,mencanting,melepaskan emosi,mengembangkan bakat,meluaskan sayap haaa...amek kaw..kat downstairs MBH nie la tempat dea.see?kak ina canting?itu dea!syok melukis&mewarne.

batik yang pernah NOOR ARFA show-kan.(ayat aku ta bole blahh)







oraitt!da puas?macam-macam experiance korang bole dapat afta kerja dgn pihak MBH nie.korang bole taw banyak fasal batik.even korang nie dulu bodoh fasall batik.mcm aku jugak la,tataw ape bnd batik niy penting sgt but afta kerja kat MBH nie aku bole taw sume fasal dea.ta kenal maka tak cinta!okey...let's break!penat.ite minum dulu!~


5.3.11

I LOVE MY BLOUSE & BUBYE


huyeah!
td me ajak my sist and abg pegi shopping.
my shopping list hampir RM200 sume skali t'masuk bulanje they all makan-makan!
abg always merungut bile me masuk satu-satu kedai coz nak carik shoes comel tuw!
hakhak!
MAAF!
mcm dea tataw lak habit adeq dea niy suke shopping.
btw,thanks coz sudi teman me pegi beli barang.
and to my kaka's.TENKIU
coz sudi pegang sume bag shopping i sampai tjatuh2 bag tue.agaga~
ow,me bulanje mereka b'dua t-shirt!
so,all t-shirt kalaw d'kire-kire RM70.
BRAND OUTFIT kot name kedai.
banyaknyee t-shirt super duper fucking cute yg me ta dpt beli.
takot my bajet larii..

FLOWERLY SHOES
BLOUSE
HANDBAG

me nak fly pegi T.
T for terengganu laa..
so,jawuh!hmmm~
today flight i.
wuaaaa~flight?(mcm le pegi t'gganu kena naek kapal terbang kan padehal bus je)
me btolak midnite niy.
so,bubye la kpd family!
bubye kawan!
and the almost bubye flying too...
FACEBOOK
my baby : i text u before and afta sampai saner.
t8 care.
i do love u.
i do care about u.

my mommy : me chenta mommy tsangat-sangat!
next time me da janji nak bulanje mommy dress kat TOP GIRL kan?
so,mommy kena wait me balik and my next gaji.
kite shopping-shopping!
me,mommy and sist neffa

my daddy : i just call him by the name "ayah" je.
daddy?saje nak b'lagak siket.
haha.
bulan 5 ur birthday rite?
me tataw nak beli present ape.
maybe ta payah kot?ngee ~
maybe perfume for u or me just belikan cake untuk dea.

my chinese baby (Gula) : 26-03-2010
dekat je lagi.
me belum piker nak beli ape for her.
a cute dress maybe.
my next gaji i belanje u makan-makan coz both of us kuat giler.
bukan "giler" but giler khinzir (nak nyebot pig i rase segan-segan silu.so,khinzir is the best word )
punyee kuat makan.
tehee.

LAST WORD
DOAKAN ME!
selamat sampai and always selamat kat saner coz me ta beasa g jawuh except dgn fam.
selamat balik MELAKA (my home)

19.2.11

NEW NAME LAGI?

ouch,,!lame daa ta menaip-naip blog.almaklum,makcik skunk da bkeje nak..sukar nak luangkan mase depan lappy nie.but!alhamdulillahhirabbilalaminnn~ tehee.aku ade mase tluang nak mule aktif dlm blogger niy lg.act,aku nak change cara aku b'blogger nie wey..kasi lebey mantop!bea tukang bace gase t'sentap siket bile tgok blogg aku but memandangkan 12 orang je baru jadi pengunjung blog niy its oke la.nak cakap TIMER KASIH nie haa kpd yg jadi follower tue oke.
baek nyee lahaiii....~


mulekan citer,,why aku tarok title post aku niy
NEW NAME LAGI?
coz me,ade new name lagi kat tempat keje!
fizow bagi me nick name
MEMO.
sometime dea panggil NEMO
ekh!stop la!korang niy..sume sala panggil name i la.
NEMA only
kan da cukop.


nick name me kat tempat keje & d'beri oley mereka ---->
MEAH (azhar d'signer)
NEMO (fuzen)
MEMO (fizow)
MIMI (wak)
KECIK (gendut)

p/s : aku niy kalaw kat tempat keje memang selekeh serba serbi comot!

8.1.11

KATA KAK BITA...


kakak tough ! siap nak memaki hamun orang yang menganggu Eryn Ezryna ,
haha ! HEBATLAH ! eh ,cium sikit nak ? Jangan nak memaki hamun sgtla .
Memaafkan itu lebih baik , mereka sangat cemburukan adik awak ni hah .
Tu lah comel sgt siapa suruh kan dah mcm² dpt . Takpe ,nnti awak kurung adik awk tu dlm bilik ya?
Msti tiada apa yg brlaku .Kita nk buat mcmane , mulut org takpernah brhnti melainkan mati. Mungkin ada salah kita , mungkin juga salah mereka.

Yela-yerla Bita.
kata-kata awak benar!
aku mmg tak patut memaki hamun dea kan?
aku tak patutu kate "da terase nak memaki hamun" dea kan?

dea tak bersalah tuww...
ta b'salah katenye.
mmg ta b'salah.

aku mcm ada filing dea da bace post aku lah kak,
katenyeee...
"wooo. td ade terbaca blog lah. ade org teringin nak maki hamun saya. LAI LAI maki lah sy. hahaha. MYOB beb."
MYBOB?
kononnye kan.ta bole tahan....BUKAN MAEN!
b'dekah-dekah lee aku gelak skarang.
nampak sangat dea da view blog adeq aku dan nampak post aku tue kan?
adoiii...kekwat!
niy yang makin nak mintak maaf nie.
HAHA!

Maaf yer awak yang terase,kite janji tak memaki hamun yea?yea?
awak nie t'lalu baek kott.
ada baek macam malaikat tak?
mulut kite la jahad.
mulut awak maniss je kan?
sweetnyeeee.......!!

Kite tutup mulut lazer kite yae awak supaye awak pun taw untuk tutup mulut awak tue eh?
humm humm!


3.1.11

FATIN LIYANA BLOG

FATIN LIYANA
0key..baru-baru nie aku ad view blog Fatin Liyana.
wow..she absolutely "chanteq menarik kaw memang comel!"


seroiusly...aku suka kan blog dye dan aku da pun add serta follow blog dea!
cantik nyee kakak nie,act,aku ad view blog teman-teman dea jugak.so,aku add jee mereka semua.coz kalaw u all tengok dress-up mereka
i wiil say....
"fulamak,,,!giler fashion!"
fashion yang deaorg pakai weird but memang giler chanteq.
oke!aku da t'lalu teruja dgn mereka yang cantik nie!
pixes kat atas tue act Fatin Liyana.
Kacak bergaya!
kaka,i suke view blog u coz pixes u menarik!
i think da ramai yang taw fasal kak Fatin Liyana niyy..
so,ta fayah ulas secara lanjut yea.
korang kena view blog dea sendiri kalaw nak taw.
fisrt time tgk blog dea,
aku bilang...
"wow,she's pretty"
can i juxt call u kak Fatin?
oke..
let's talk about her.
i kagum dgn care u dress kakak!
perfect.
i want to dress like her.=)
dalam blog kak Fatin Liyana nie sume ad.
plus!dea ta kedekut ilmu.
why?
view blog dea.mcm2 ad.
dea tunjukkan bagaimane nak dress and pakai tudung mcm dea!
thanxxx sist.
itu maklumat paling b'harge.

sist,i apologize for taking a few pictures of u because u are too pretty!
kaka Fatin Liyana pandai gunekan kaler yg berani!
dea pandai mix and match kaler.
oke,sekarang bg taw aku siapa kata "muslimah girl" ta bole nampak mcm KOREAN?
haha.
nah,kak Liyana buktinye.
i'm soo amazed!
so,korang kena view blog dea and teman2 dea okey!
rajin2 bukak.
comel nyee Fatin Liyana

p/s : nampak My Blog List yang ada dalam blog aku nie?
see "Fatin Liyana"?
just click kat situ je okey!

16.6.11

MOMMENT PALING BEST ADALAH KORANG

Posted by Noona at 8:00 PM 0 comments
Heii..(lambai2).aku ta slalu update blog coz sekarang t'sangat lah takde masanye sampai na makan pun kurang,na curik mase untuk online pun da takde nafsu lagi sbb aq nie da mcm org ta reti ddk diam.Semalam aq off day so,we all (friends) hangout untuk last momment with BOH.yes!him!him!BOH MY BABY BUNTAT.ouh,will miss him badly.today..ouh bape ari bln ya?let me check my cutie calendar...umm,yah! 17-06-2011 bsamaan hari JUMAAT.sangat kena la hari nie hari p'pisahan.today dea da pergi further study di CANON (delighting u oways) hehe dan smalam we all mmg menemani dea setengah hari.so aktiviti smlam ialah membawa BOH ke JUSCO (AEON) untuk membulanje dea makan.aq b'tanggungjawab memberi dea kekenyangan tahap maksima semalam.we ate PIZZA yesterday!wuoahhh.....nyum!nyum!walaupun dea kate perot dea saket lepas makan pizza but aq paksa jugak makan sbb hey!aq bulanje okay,ape aq suro kaw makan tuh makan je la!(hehe).BOH?kaw kenyang ta samalam?aq mcm ta b'puas haty tgk perot kaw maseh kempis..mcm ta kenyang atau ta cukop kenyang..atau...maseh belum cukop kenyang??

                                                           SPECIAL THANKS TO THEM

                                                                                 PIE
                                                                              BOH
                                                                                EMY

afta lunch,we all bjalan..I mean aktiviti selepas makan ialah mereganggangkan otot2 dan sendi2 supaya tidak krem kerana t'lalu melayan nafsu makan pabila waktu lunch td.we all teman BOH cari t-shirt.dan!ouh damn!cute la BOH pakai baju baru.BOH looks like teddy bear!onyonyonyo...omelomel!cubit pypy na?oke,then!we all move pegi lepak santai rooftop kot tuh ade garden!OMG! OMG! we alll stay lame siket borak2 kan gelak-gelak skodeng itu ini.best nyeeee ~

ptg siket la,EMY give us one gud momment!pergi tgk sunset!oay!okay!aq ta saba saat nie...romantik!ohoh.patotnyee hanye kapel yg pegi tgk sunset bile mereka nak'kan saat romantik but not like us!we all tgk sunset b'empat.me,emy,pie and BOH.we all snap pixes.even oke muke da naek b'minyak coz lighting sunset sangat membara kalernyee..ade momment segan silu jugak sampay slank la wei na tgkp pix kalaw segan2 cenggini.ish !

last..we all pegi cuci keta!hahaha!eyt,they all nie mmg funny gile.korg taw ta betapa teruja nye mereka pabila kereta mereka sedang d'cuci oleh mamat2 bangla tue??gila!hihi.sampai emy sanggup bayakan duet untk cuci keta pie (he's the driver) .oeiii,they all da mcm kids!aq hanye mampu tgelak bile they all buat lawak dlm kereta.dri JJ sampay na blk ruma pun aq hanya mampu tgelak je dgn prangai kiddo they all!

i've got a text massage for u BOH ------->
1.t8 care kat saner okay.
2.we all sayang dan sayang dan sayang kan kaw!
3.we will miss our BABY BOH! (balik melaka lagi taw!)
4.aq engat pesanan kaw oke!
5.jgn lupe diri!
6.balik sini nanty bawakkan cokelat and teddy bear besa untuk aq!
7.contact and text we all kat sini slalu k.
8.na meet kaw lagi..nak sangatttt!
9.na peluk kaw tp ta'dpt so,let me kiss u from here...muahhhhhxxx!meh sini hug!
10.byebye MY BABY BOH.rinduuuu =(

31.5.11

BILA KENA CUCUK!

Posted by Noona at 10:08 PM 0 comments
Hey there bloggah!lame aq ta post entry dlm blog THE STORY START FROM HERE.act,aq nak kungsi satu news baek yang aq dapat beberapa hari lepas.mase tue aq tga keje,ukh!keje!yahh...bussyyy~and then dpt call dari KOLEJ NILAM.straight agkat call cepat2 secara sembunyik2 b'coz tga keje kan phone d'larang sama sekali.aq dapat KOLEJ NILAM nih,tq!but i have to say sorry coz aq da dapat tempat study yg lebih bermakna lebih yakin lebih!segala-galanya lebih!berikan tepukan kepada UNIVERSITI SUBANG JAYA.kos yang aq amek ialah NURSING.bapak nursing???am i dream?ecehh...aq suke keje nie.dari dulu aq dok usha keje sbg jururawat akhirnya dapat!oke!bile korang denga je USJ ap korang akan terfikir??HOSPITAL PANTAI.yahh...hospital!omaigod kenapa dalam banyak2 tempt keje yang best aq pileh hospital.bau hospital dgn bau aq jawuh beza.tehee.sumpah aq ta suke bau dokter yang berbau ubat dan bilik pembedahan.org kata,benda yang kite ta suke tue la akan jadi dekat dgn kite rite?oke,inilah sumpahannyee..aq pulak kena study dlm keadaan cenggini.bagus!second,korang akan t'piker why must PANTAI HOSPITAL!bapak MAHAL walaweyhh....nauzubillah mahala dea melampaw2.cume anak org kaya mampu study dlm HOSPITAL ITU!naaa...aaa...ahhh!korang yang ta kaye macam aq nie pun bole masuk jugak dgn syarat korang kena rajin usaha.bapak aq pun ragu2 nak masukkan aq dlm keluarga PANTAI nie but kedegilan aku melampaui batas so,bapak aku pun "poilahhh nak...ekaw yang nak belaja,bapak tanggung".tapi alhamdulillah coz aq blaja kat sepital tue nanty ta payah kelua duit,bwk badan dan cute staff jek.hehe.SHOLARSHIP oh SCHOLARSHIP!aq dapat call dari office pantai,key-el mengatakan PANTAI KLANG bminat nak sponsour kos study aq yg sampai 50k itu.sangat appreciate!omaigod kalaw bole aku nak melonjat-lonjat sambil buat keje mase tue.aq straight call mom aq citer ap yg blaku.and thanks to her coz dea banyak bantu aq mcm call and tnyep mcm2 soklan kat kaka yang call aq tempoh hari.i lpap u mom..MUAH!mcm mak ite pulak nak g smbung study coz org yang paling busy m'mikirkan sume hal ialah MAK ite tue la.hamboih..hamboih..

1-6-2011 aq da siap buat MEDICAL CHECK UP yee..sume bejalan dgn lancar.amin!dokter pun ta pening melayan karenah aq sbb mase tga kena cucuk2 cek2 segala bagai aq macam org tolol je ikot ape yang deaorg suroh.buat check up pun kat HOSPITAL PANTAI MELAKA.aq ta bawak cash untung!bapak aq g cucuk duet bayakan dulu.RM280 full body..sangat mahal!why!why!siyan bapak aq mase tue kena bayakan medical check up aq pulak."takpe bapak,ite baya balik duet tue nanty" THANKS TO HIM!muah!muah!SGT BEST BUAT MEDICAL CHECK UP WEHHH...fulaweyhhh bagai princess.ecehhh....teheee~full body yang aq maksudkan tue tmasuk urine test,body x-ray,dan bla...bla...banyak pulak test yg aq kena td sampai aq pun pelupe.

oay,next entry ite mengumpat laen pulak k.coz tgn aq da kebas menaip dan menekan-nekan key board.ukh yesss,esok aq bgerak ke summit complex awal pagi dgn mom & ayah sekali dgn budak kecik duaorg (adeq-adeq comels).so,korang doakan aq smp dgn selamat.byebye!

10.5.11

TAK DAPAT IPTA AKU NAK PEGI MANA LAGI?

Posted by Noona at 7:30 PM 0 comments
Heyyo bloggah !kali nie aku susah haty coz korang taw tak aku tak dapat maner2 ipta pun even result aku BAEK!ta gempak mcm korang tp dgn result SIJIL PELAJARAN M'SIA aku tuh aku bole dapat maner2 ipta dgn mudahnye?omaigod!ape pasal org kementerian tamaw bagi chance.aku online upu.mohe.gov.my tengok2 "MAAF ANDA TIDAK BERJAYA MEMASUKI MANA2 IPTA" maw tak menjerit aku d'buatnye!mak aku yang takde kena mengena pun turut berteriak sebab anak perempuan dea tak dapat masuk mana2 U.

apekejadahnye aku b'sengkang mate tiap2 malam lepas balik keje nak mohon ipta last2 ta dapat! (korang kena bace nie dgn nada penuh mara dan rase tak puas hati okei,baru entry aku nie menjadi d'mata korang.) Last2 aku pun decide minta tolong dgn kaka-kaka yang aku knl untuk apply kos nursing.first choice aku nak pegi KOLEJ PANTAI.aku taw la kolej pantai nie mahal nauzubillah!tapi nak study der,korang ta payah piker fasal duet.skunk pun da ade biasiswa and kak NURUL kata result SPM aku nie bole dpt biasiswa.so,AMIN wei!eden da ta payah piker pasal duet poket laie.mintak2 betol lah ape yang dea kata kan.(thanks kaka!)

then,khamis nie aku da buat appointment dgn KAK LONG (anak pakcik jiran sebla uma aku niy je) pegi interview kat KOLEJ NILAM.memandangkan adeq dea study kat saner so,mudah untuk aku nanty.(trimas uat dua bradeq niy,deaorg byk membantu)

aku pun da buat rayuan dekat link yg same upu tadi tuh..amek kos undang-undang kat UiTM and kos nursing kat UnisZA.kalaw tak dapat jugak,jgn kate den owg laen pun belum tentu dapek!

5.5.11

BUKAN SENANG

Posted by Noona at 5:21 AM 0 comments
woot..woot!aku nie slalu sangat post entry bukan-bukan sampai aku pun k'kadang malas nak baca post sendiri.kali nie aku nak kongsi exp. aku keje kat tempat baru.Alaaa...yang itu..ape tue..PISB.kedai hantaran.act,dah masuk 5 hari aku keje.ecehh..kejap je aku da bole beasakan diri.keje aku kat saner penat weh.angkat barang serta menukang dan mengetuk2 segala barang baru yang sampai.aku nak kata enjoy tak jugak lah.tempat baru nie ta sesempoi tempat keje lame aku.best lagi tempat lame.(heihei korang!) - lambai-lambai!

Nak d'jadikan citer,first day aku kat saner macam beasa.keje aku ta banyak,aku tengok je ape deaorg buad pastu aku praktikkan sendiri.hari pertama keje jee aku da dpt tripple gaji and baeknyee supervisour (zack) bulanje we all RFC.kenyang weh!sampai aku ta mampu nak b'diri lagi.zack nie kalaw fasal keje dea siyes weh.aku tabik springgg kat dea coz mmg dea betol-betol teliti.ta boley silap kalaw ta korang kena direct sound siaran langsung lagi kaw...hah!

5 hari aku keje,aku da rase agak bosan.aku slalu laa lepak-ing dgn member aku nie coz we both rapat kan.aku ade dea je kat tempat keje.so,mmg slalu laa aku nie penggangu hidop dea tiap kali dea buad keje.guraw senda,mengutuk,mencirit,meng...blah..blah sume dgn dea.aku kate aku da give up ar keje kat kedai nie.ta bole ngam.siyes aku cakap,bosan tahap cipan beranak lapan! (betol2 dasyat)

BUT!si dea nie kata "u relex dulu,coz u baru kan.so,mmg janggal mcm i dulu" thanks la weh kaw bagi advice macam-macam.sampai k'kadang aku t'gase macam pergi ceramah tazkirah lak pagi-pagi tue kan.dea bagi semangat.dun't give up!keje kite senang je.so,bile aku piker kan ta payah la nak buad2 manje sangat.buad kije berat siket ta bole (ape pun ta bleyyy)..aku teruskan la keje nie.

even cuci toilet pun ite kena buad sendiri.takpe!settle!no hal...ecehhh.nie baru betol-betol bongkak.agak jijik siket kan?tapi,apedehal..cenggitu jee kot.papehal THANKS kat staff tempat lame kan,deaorg siap pelawa aku keje balik kat tempat lame,deaorg still na aku keje lagi kat situe.deaorg fun weh!aku miss giler detik-detik huru hare ite sume.hope,korang sehad!korang ttp best mcm dulu sampai sekarang,sampai bile-bile.MUAH siket!

okay,byebye!

30.4.11

THANKS KORANG SEBAB BEDAK TUE WANGI SANGAT!

Posted by Noona at 5:26 PM 0 comments

heiheihoo!lama ta post entry kat sini.so,this time nak post laju2 bea post laju pun ta bole kalahkan aku.tehee.act,agak sibuk since suda keje part time.okey,aku suke gilax momment keje part time bile lepas SPM kenape?b'coz suke haty aku la nak suke ke hape kan..hehe.yesterday last day aku keje dgn pihak MBH (konon jawatan aku b'pangkat sangat lah) bole la nak b'lagak siket.d'sebabkan aku keje pkul tengah hari semalam dri 12p.m sampai 9.00p.m aku nie b'keje keras la siket smp naek pucat muke aku tiap hari,nie kes ta senang duduk.bontot asek nak b'gerak sane sini jee.last day semalam aku dapat la say "gud bye" dekat deaorg n "thanks" to en.hafiz & pn.isma.deaorg bilang "nanty dtg la jenguk2 MBH"

oke!aku pasti dtg!jam punchcard yang lembab suda menunjukkan pukul 9malam,aku pun dgn segera lah kan pegi duduk seyap2 dlm office,mcm beasa lah asal punchcard je muke aku da t'congok dulu dgn tangan penuh pegang kad-kad yg perlu d'punchcard-kan.(terima kasih kepada aku sendiri kerana membantu memunchcard-kan kad-kad MEREKA)tehee.

da habes punch aku pun tanpa memikirkan ape yg akan berlaku dan terjadi dan,dan,dan....?pedepukkk!aaaaaaaa``!aku jerit besa punye b'coz they all yg shift mlm buat kejutan yang membrangsangkan hormon aku.haha,teeett~korang piker ape weh?jgn nak kolot sangat pikeran tue.wut da fishhhh...BEDAK cap ape korang baling kat aku nie?they all da plan awal2 nak kena kan aku b'coz this is our last momment together.so,takpe lah korang,ta kesa!tp ta boley blah aku t'telan bedak sekali.rosak aesophogus aku la wei telan bedak cap pingpong korang tue! (sorry typing error)satu badan aku bau bedak.terima kasih lagi!dan plus time tue pulak aku kena b'gegas pegi MYDIN meet sweet cousin aku.ta'kan aku nak pegi dgn muke puteh mcm tepung gomak meet dea kan?aku pun lari masuk toilet besih kan ape yg patot,agak b'capok muke aku mase tue.dan damn!deaorg sempat snap pix aku tngah comot~omaigod!aku taw 1-05-2011 aku akan jadi tajuk utama pade bibir2 korang nie atas ape yg b'laku kat aku pade mlm last day aku keje.TERIMA KASIH 


act,aku enjoy b'kawan dengan deaorg.best giler!giler mmg best!deaorg kaka-kaka & abg-abg yang happening!thanks suda bagi suprise yang mungkin ta s'berapa but aku suke weh korang punye kejutan!aku punye teruje sampai ade rase nak bagi penerajang siap dgn pelempang lagi kat korang mase tue.hehe.
okei,next time,entry laen.coz aku kena b'gerak pantas untuk pegi keje.almaklum!keje baru,first2 dtg awal afta datz baru kite piker nak dtg lagi ke tak ekh?haha.

BYEBYE!

18.4.11

BUBBYE TO ALL OF THEM!

Posted by Noona at 1:31 PM 0 comments
u see?u see?u see?
hehe (a.zali)kat sini laa tempat pertama aku dapat kerja and of coz!aku taw..ramai yang NAK!NAK!NAK!kerja kat tempat yang macam niy coz memang susa dapat masuk kerja sini but!alhamdulillah..time aku interview straight dapat!bagosnyee rase diri nie.hehe.oke!meh dekat siket..nak citer fasal tempat nie lebih mendalam biar korang taw betapa syoknyee staff kat NOOR ARFA (MELAKA).First time,aku datang sini mase interview.baek!mmg ta pernah t'pikir nak masuk kerja sini but my mom oways cadangkan aku untuk try nasib kat sini.aku kerja cume sabagai sales assistant jee weh.mule dari bawah!timba pengalaman.and!tak sangke!staff kat sini sumenyee ta sombong.of coz la!tempat nie besa,ade market,and ramai gilax nak keje sini but cun!staff kat sini ta sombong seperti mana staff kat tempat keje korang!hahaha.
UNTUNG!

so,korang..if rase nak try carik keje kat sini peluang anda amattttt besa sekarang coz akhirnyee aku lak yang berambuss dari tempat niy.=(so,mereka memerlukan staff SA untuk ganti tempat aku.nak cobe ta?try la even u only have one chance.
second!aku nak kenalkan staff kat MBH niy.perhatian oke!korang kalaw da masuk keje kat sini sile jgn nak b'bongkak dan belagak macam tempat nie bapak korang yang punyee.sila HUMBLE bole ta?they all yang keje sini sume adalah b'pangkat "kaka-kaka & abg-abg" BESAR.tetttt!

PUAN ISMA,ENCIK HAFIZ,EZUL & BABY
kenal?ta?takpe!aku kenalkan..
they all adalah family pengasas NOOR ARFA.
PUAN ISMA
mam besar dalam MBH nie!awas!korang nak fight dea sila fiker-fiker dulu.
ENCIK HAFIZ
dea kecit jee.rendah but comel!suke b'gerak pantas konon-konon busy sangat la setiap mase.but!aku suke dea!bos yang happy go lucky.
no mara-mara eyh.
oways senyum!
EZUL
si budak kecit lagi.anak E.HAFIZ&PN.ISMA.
even dea kecittt...(mcm papa dea) but!dea cleaver boy!suke merayap dlm MBH and "kami" sbg kaka-kaka dea la yang kena jage dea tiap kali dea ade kat butik!omaigod!why budak nie nakal cgt?babab bontot nak?
erhhh.
BABY
baby!kaka will miss u!hehe.baby PN.ISMA&EN.HAFIZ.
anak k'dua hasil perkahwinan mereka.sgt comel dan wangi!bau baby mmg la wangi ek?ade bau laen ke?except kalaw dea mengeluarkan golden pop.haha.
kaka-kaka kat MBH nie oways t8 care budak kecit niy coz dea suke menangis.and aku pun sometime nak ekot menangis mcm dea.

(orait!da kenal sume?let's continue.korang kena taw serba siket fasal they all coz deaorg best!(yke??)

KAK IMA
u kaka yang baek!sopan!lucu!best!gempak!sporting!
even dea paling tua i mean..ta tua pun la!30's going toooo 40's..hehe
p/s: all staff kat MBH nie mude giler-giler t'masuk lah owner tempat nie EN.HAFIZ.he's only 27 years old.sgt mude.
sangat la best dea nie.
kak ima jage bahagian store.aku niy slalu sgt lah nyibok pegi store dea amek barang.kua barang.buat tag price.kire stock and!macam-macam da kami lalui detik happy b'same.haha!gelak geli pun kuat2 dlm store.
p/s : sile engat yeee.jgn cobe over-acting kat maner2 pun coz ehem!camera ade d'mane2 dan "dea" slalu p'hatikan kite!
kaka!i love u.and sangat sedih tinggalakm awak dalam store tue.preasure!takpe,peneman seta awak ade.
QI-QI (zaki)
hehe

KAK NAD
kaka paling sengal.dea mude,24 kott umo dea.dea beraksi sbg supervisor dlm MBH.kire leader dalam showroom laa.pape hal,dea yang bagi tugas kat korang  yang SA niy.ade jee lah keje dea bagi!kompem korang akan jatuh cinte dgn kerajinan dea yang melampaui batas.haha.sorry..dea da b'punye!wife org niee..and congratz!dea pregnant!hope,dapat baby yang comey-comey mcm...(aku) kott.of coz!jgn risaw kaka!aku datang hospital nanty lepas kaka delivered baby kaka taw.bawak cokelat banyak-banyak.

KAK INA
kaka yang comel!hello!muke we all same ke?ta la!we all cume b'lagak macam twins.tapi bukan!haha.
dea lagi sengal!oke,first time korang masuk keje mmg agak janggal untuk menegur dea coz aku pun alami bnd yang same.but lihatlah perubahan nyeee...kami oways meluangkan mase ke MYDIN (thanks) menolak troli besa yang kosong belagak la macam banyak sangat barang nak kena beli padehal barang kecitkecit je yang bole pegang gune tangan.
kaka ina nak kawen da!yes!dea invite aku pegi wedding dea oke.kaka,aku nak sit tempat VIP meja yang ade udang besa bunge-bunge.kalaw bole aku la jadi pengantin hari tue.tehee.
15-10-2011
tarikh keramat dea

KAK AZI
kelakar la kaw kaka!aku suke dea!funny ta t'kate.sporting and dea 21tahun.first time masuk keje,dea la orang p'tame aku tego and bawak b'kawan.best!

KAK AYU
selaku HR yea.korang jgn maen-maen!act,dea pun same jee mcm kaka-kaka yg laen.korang tego je dea,dea oke!

A.ZALI
my only brother dlm MBH ute yea.dea da tunang!kak nurul is his girlfriend.kelakar la abg!dea suke sangat bagi aku keje menggunting kain and aku slalu sgt mengeluh bile dea bagi keje mcm tue.haha.sorry abg!dgn dea santai je.korang tanye ape..pun!gerenti dgn pantas dea jawab!slalu bg advice b'gune kat korang nanty.
bubbye abg!t8 care my kaka jugak (kak nurul)

A.AZMI
dea..coporate sale.aku ta kamcing ahh dgn dea but dea pun bole tahan sengall mcm budak-budak.WATEVER!(ayat dea palingggg mantop)

CIKGU
selaku cikgu yg ajar mencanting batik.bawah jagaan dea ade dua orang kaka yang baek haty.sweet and comels.
KAK INA CANTING & KAK SYAZA
kak ina nie tugas dea melukis batik!
dea da kawen la.ade 2 org anak lelaki yang kiut-miut.
kak syaza pulak act tukang jahit kirenyee asst.designer la.but dea d'tugaskan sementare kat bahagian canting-mencanting niy coz our designer takde!so,dea nak jahit ape kat bilik jahit kalaw designer takde.KAN?

ASWAT
b'pangkat abgang jugak.NUK....kaw funny!mesti t'engat kat kaw kalaw tengok hantu kak limah.coz dea niy...suke tiru gaye sape utee..usop wilca ey?
ketepiii....
husin.....
sabo je la..
kite baka jee...
hakhak!manis ayat kaw weh!next time kite meet lagi kalaw ade k'sempatan.

KAK WANIE
kaka nie asst.coporate sale kat MBH.segale urusan menempah baju korang kena tanye dea!
dea settle kan..kaka nie sempoi!

oke,maybe ade kott lagi yang ta sebott..but thanks to all of them coz layan aku dgn baek selame 4bulan nie!even 4 bulan,we all da macam kaka-adeq and abg-adeq.sumpah!aku ta pernah meet orang yang mcm korang.orang laen first time keje,kena buli.aku?ta langsonggg!deaorg best!susa nak tinggalkan.sobb...sobb...coz kalaw keje kat tempat laen musti layanan ta same mcm ape yang deaorg bagi kat aku slame nie.ukh,yeah...bile MBH ade fuction aku nak join taw!korang si kaka-kaka yang baek kan?text la on phone!roger-roger.

kat bawah niy aku tunjuk siket k'adaan butik mewah yang aku keje slame 4bulan niee...


ukh,si baju batik biru tue la pengasas NOOR ARFA okey.and of coz!datuk ali and org-org nyee sometime dtg untuk beli batik kat MBH nie.(aku ta la b'lagak sgt bile org-org mcm dea dtg beli kat butik nie)dgn camera-man and wartawan segala bagai.
bilik expensive.of coz,VIP punye pilihan.act,org beasa pun mampu beli yang mahal.=)

niy k'adaan dulu..sekarang we all da decorate laen.lebih chanteq yg sekarang punye!
da name pun abtik.tempat melukis,menconteng,mencanting,melepaskan emosi,mengembangkan bakat,meluaskan sayap haaa...amek kaw..kat downstairs MBH nie la tempat dea.see?kak ina canting?itu dea!syok melukis&mewarne.

batik yang pernah NOOR ARFA show-kan.(ayat aku ta bole blahh)







oraitt!da puas?macam-macam experiance korang bole dapat afta kerja dgn pihak MBH nie.korang bole taw banyak fasal batik.even korang nie dulu bodoh fasall batik.mcm aku jugak la,tataw ape bnd batik niy penting sgt but afta kerja kat MBH nie aku bole taw sume fasal dea.ta kenal maka tak cinta!okey...let's break!penat.ite minum dulu!~


5.3.11

I LOVE MY BLOUSE & BUBYE

Posted by Noona at 4:36 PM 0 comments

huyeah!
td me ajak my sist and abg pegi shopping.
my shopping list hampir RM200 sume skali t'masuk bulanje they all makan-makan!
abg always merungut bile me masuk satu-satu kedai coz nak carik shoes comel tuw!
hakhak!
MAAF!
mcm dea tataw lak habit adeq dea niy suke shopping.
btw,thanks coz sudi teman me pegi beli barang.
and to my kaka's.TENKIU
coz sudi pegang sume bag shopping i sampai tjatuh2 bag tue.agaga~
ow,me bulanje mereka b'dua t-shirt!
so,all t-shirt kalaw d'kire-kire RM70.
BRAND OUTFIT kot name kedai.
banyaknyee t-shirt super duper fucking cute yg me ta dpt beli.
takot my bajet larii..

FLOWERLY SHOES
BLOUSE
HANDBAG

me nak fly pegi T.
T for terengganu laa..
so,jawuh!hmmm~
today flight i.
wuaaaa~flight?(mcm le pegi t'gganu kena naek kapal terbang kan padehal bus je)
me btolak midnite niy.
so,bubye la kpd family!
bubye kawan!
and the almost bubye flying too...
FACEBOOK
my baby : i text u before and afta sampai saner.
t8 care.
i do love u.
i do care about u.

my mommy : me chenta mommy tsangat-sangat!
next time me da janji nak bulanje mommy dress kat TOP GIRL kan?
so,mommy kena wait me balik and my next gaji.
kite shopping-shopping!
me,mommy and sist neffa

my daddy : i just call him by the name "ayah" je.
daddy?saje nak b'lagak siket.
haha.
bulan 5 ur birthday rite?
me tataw nak beli present ape.
maybe ta payah kot?ngee ~
maybe perfume for u or me just belikan cake untuk dea.

my chinese baby (Gula) : 26-03-2010
dekat je lagi.
me belum piker nak beli ape for her.
a cute dress maybe.
my next gaji i belanje u makan-makan coz both of us kuat giler.
bukan "giler" but giler khinzir (nak nyebot pig i rase segan-segan silu.so,khinzir is the best word )
punyee kuat makan.
tehee.

LAST WORD
DOAKAN ME!
selamat sampai and always selamat kat saner coz me ta beasa g jawuh except dgn fam.
selamat balik MELAKA (my home)

19.2.11

NEW NAME LAGI?

Posted by Noona at 6:22 AM 0 comments
ouch,,!lame daa ta menaip-naip blog.almaklum,makcik skunk da bkeje nak..sukar nak luangkan mase depan lappy nie.but!alhamdulillahhirabbilalaminnn~ tehee.aku ade mase tluang nak mule aktif dlm blogger niy lg.act,aku nak change cara aku b'blogger nie wey..kasi lebey mantop!bea tukang bace gase t'sentap siket bile tgok blogg aku but memandangkan 12 orang je baru jadi pengunjung blog niy its oke la.nak cakap TIMER KASIH nie haa kpd yg jadi follower tue oke.
baek nyee lahaiii....~


mulekan citer,,why aku tarok title post aku niy
NEW NAME LAGI?
coz me,ade new name lagi kat tempat keje!
fizow bagi me nick name
MEMO.
sometime dea panggil NEMO
ekh!stop la!korang niy..sume sala panggil name i la.
NEMA only
kan da cukop.


nick name me kat tempat keje & d'beri oley mereka ---->
MEAH (azhar d'signer)
NEMO (fuzen)
MEMO (fizow)
MIMI (wak)
KECIK (gendut)

p/s : aku niy kalaw kat tempat keje memang selekeh serba serbi comot!

8.1.11

KATA KAK BITA...

Posted by Noona at 7:45 AM 0 comments

kakak tough ! siap nak memaki hamun orang yang menganggu Eryn Ezryna ,
haha ! HEBATLAH ! eh ,cium sikit nak ? Jangan nak memaki hamun sgtla .
Memaafkan itu lebih baik , mereka sangat cemburukan adik awak ni hah .
Tu lah comel sgt siapa suruh kan dah mcm² dpt . Takpe ,nnti awak kurung adik awk tu dlm bilik ya?
Msti tiada apa yg brlaku .Kita nk buat mcmane , mulut org takpernah brhnti melainkan mati. Mungkin ada salah kita , mungkin juga salah mereka.

Yela-yerla Bita.
kata-kata awak benar!
aku mmg tak patut memaki hamun dea kan?
aku tak patutu kate "da terase nak memaki hamun" dea kan?

dea tak bersalah tuww...
ta b'salah katenye.
mmg ta b'salah.

aku mcm ada filing dea da bace post aku lah kak,
katenyeee...
"wooo. td ade terbaca blog lah. ade org teringin nak maki hamun saya. LAI LAI maki lah sy. hahaha. MYOB beb."
MYBOB?
kononnye kan.ta bole tahan....BUKAN MAEN!
b'dekah-dekah lee aku gelak skarang.
nampak sangat dea da view blog adeq aku dan nampak post aku tue kan?
adoiii...kekwat!
niy yang makin nak mintak maaf nie.
HAHA!

Maaf yer awak yang terase,kite janji tak memaki hamun yea?yea?
awak nie t'lalu baek kott.
ada baek macam malaikat tak?
mulut kite la jahad.
mulut awak maniss je kan?
sweetnyeeee.......!!

Kite tutup mulut lazer kite yae awak supaye awak pun taw untuk tutup mulut awak tue eh?
humm humm!


3.1.11

FATIN LIYANA BLOG

Posted by Noona at 12:48 AM 0 comments
FATIN LIYANA
0key..baru-baru nie aku ad view blog Fatin Liyana.
wow..she absolutely "chanteq menarik kaw memang comel!"


seroiusly...aku suka kan blog dye dan aku da pun add serta follow blog dea!
cantik nyee kakak nie,act,aku ad view blog teman-teman dea jugak.so,aku add jee mereka semua.coz kalaw u all tengok dress-up mereka
i wiil say....
"fulamak,,,!giler fashion!"
fashion yang deaorg pakai weird but memang giler chanteq.
oke!aku da t'lalu teruja dgn mereka yang cantik nie!
pixes kat atas tue act Fatin Liyana.
Kacak bergaya!
kaka,i suke view blog u coz pixes u menarik!
i think da ramai yang taw fasal kak Fatin Liyana niyy..
so,ta fayah ulas secara lanjut yea.
korang kena view blog dea sendiri kalaw nak taw.
fisrt time tgk blog dea,
aku bilang...
"wow,she's pretty"
can i juxt call u kak Fatin?
oke..
let's talk about her.
i kagum dgn care u dress kakak!
perfect.
i want to dress like her.=)
dalam blog kak Fatin Liyana nie sume ad.
plus!dea ta kedekut ilmu.
why?
view blog dea.mcm2 ad.
dea tunjukkan bagaimane nak dress and pakai tudung mcm dea!
thanxxx sist.
itu maklumat paling b'harge.

sist,i apologize for taking a few pictures of u because u are too pretty!
kaka Fatin Liyana pandai gunekan kaler yg berani!
dea pandai mix and match kaler.
oke,sekarang bg taw aku siapa kata "muslimah girl" ta bole nampak mcm KOREAN?
haha.
nah,kak Liyana buktinye.
i'm soo amazed!
so,korang kena view blog dea and teman2 dea okey!
rajin2 bukak.
comel nyee Fatin Liyana

p/s : nampak My Blog List yang ada dalam blog aku nie?
see "Fatin Liyana"?
just click kat situ je okey!