CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

10.5.11

TAK DAPAT IPTA AKU NAK PEGI MANA LAGI?

Heyyo bloggah !kali nie aku susah haty coz korang taw tak aku tak dapat maner2 ipta pun even result aku BAEK!ta gempak mcm korang tp dgn result SIJIL PELAJARAN M'SIA aku tuh aku bole dapat maner2 ipta dgn mudahnye?omaigod!ape pasal org kementerian tamaw bagi chance.aku online upu.mohe.gov.my tengok2 "MAAF ANDA TIDAK BERJAYA MEMASUKI MANA2 IPTA" maw tak menjerit aku d'buatnye!mak aku yang takde kena mengena pun turut berteriak sebab anak perempuan dea tak dapat masuk mana2 U.

apekejadahnye aku b'sengkang mate tiap2 malam lepas balik keje nak mohon ipta last2 ta dapat! (korang kena bace nie dgn nada penuh mara dan rase tak puas hati okei,baru entry aku nie menjadi d'mata korang.) Last2 aku pun decide minta tolong dgn kaka-kaka yang aku knl untuk apply kos nursing.first choice aku nak pegi KOLEJ PANTAI.aku taw la kolej pantai nie mahal nauzubillah!tapi nak study der,korang ta payah piker fasal duet.skunk pun da ade biasiswa and kak NURUL kata result SPM aku nie bole dpt biasiswa.so,AMIN wei!eden da ta payah piker pasal duet poket laie.mintak2 betol lah ape yang dea kata kan.(thanks kaka!)

then,khamis nie aku da buat appointment dgn KAK LONG (anak pakcik jiran sebla uma aku niy je) pegi interview kat KOLEJ NILAM.memandangkan adeq dea study kat saner so,mudah untuk aku nanty.(trimas uat dua bradeq niy,deaorg byk membantu)

aku pun da buat rayuan dekat link yg same upu tadi tuh..amek kos undang-undang kat UiTM and kos nursing kat UnisZA.kalaw tak dapat jugak,jgn kate den owg laen pun belum tentu dapek!

0 comments:

10.5.11

TAK DAPAT IPTA AKU NAK PEGI MANA LAGI?

Posted by Noona at 7:30 PM
Heyyo bloggah !kali nie aku susah haty coz korang taw tak aku tak dapat maner2 ipta pun even result aku BAEK!ta gempak mcm korang tp dgn result SIJIL PELAJARAN M'SIA aku tuh aku bole dapat maner2 ipta dgn mudahnye?omaigod!ape pasal org kementerian tamaw bagi chance.aku online upu.mohe.gov.my tengok2 "MAAF ANDA TIDAK BERJAYA MEMASUKI MANA2 IPTA" maw tak menjerit aku d'buatnye!mak aku yang takde kena mengena pun turut berteriak sebab anak perempuan dea tak dapat masuk mana2 U.

apekejadahnye aku b'sengkang mate tiap2 malam lepas balik keje nak mohon ipta last2 ta dapat! (korang kena bace nie dgn nada penuh mara dan rase tak puas hati okei,baru entry aku nie menjadi d'mata korang.) Last2 aku pun decide minta tolong dgn kaka-kaka yang aku knl untuk apply kos nursing.first choice aku nak pegi KOLEJ PANTAI.aku taw la kolej pantai nie mahal nauzubillah!tapi nak study der,korang ta payah piker fasal duet.skunk pun da ade biasiswa and kak NURUL kata result SPM aku nie bole dpt biasiswa.so,AMIN wei!eden da ta payah piker pasal duet poket laie.mintak2 betol lah ape yang dea kata kan.(thanks kaka!)

then,khamis nie aku da buat appointment dgn KAK LONG (anak pakcik jiran sebla uma aku niy je) pegi interview kat KOLEJ NILAM.memandangkan adeq dea study kat saner so,mudah untuk aku nanty.(trimas uat dua bradeq niy,deaorg byk membantu)

aku pun da buat rayuan dekat link yg same upu tadi tuh..amek kos undang-undang kat UiTM and kos nursing kat UnisZA.kalaw tak dapat jugak,jgn kate den owg laen pun belum tentu dapek!

0 comments on "TAK DAPAT IPTA AKU NAK PEGI MANA LAGI?"