CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

18.4.11

BUBBYE TO ALL OF THEM!

u see?u see?u see?
hehe (a.zali)kat sini laa tempat pertama aku dapat kerja and of coz!aku taw..ramai yang NAK!NAK!NAK!kerja kat tempat yang macam niy coz memang susa dapat masuk kerja sini but!alhamdulillah..time aku interview straight dapat!bagosnyee rase diri nie.hehe.oke!meh dekat siket..nak citer fasal tempat nie lebih mendalam biar korang taw betapa syoknyee staff kat NOOR ARFA (MELAKA).First time,aku datang sini mase interview.baek!mmg ta pernah t'pikir nak masuk kerja sini but my mom oways cadangkan aku untuk try nasib kat sini.aku kerja cume sabagai sales assistant jee weh.mule dari bawah!timba pengalaman.and!tak sangke!staff kat sini sumenyee ta sombong.of coz la!tempat nie besa,ade market,and ramai gilax nak keje sini but cun!staff kat sini ta sombong seperti mana staff kat tempat keje korang!hahaha.
UNTUNG!

so,korang..if rase nak try carik keje kat sini peluang anda amattttt besa sekarang coz akhirnyee aku lak yang berambuss dari tempat niy.=(so,mereka memerlukan staff SA untuk ganti tempat aku.nak cobe ta?try la even u only have one chance.
second!aku nak kenalkan staff kat MBH niy.perhatian oke!korang kalaw da masuk keje kat sini sile jgn nak b'bongkak dan belagak macam tempat nie bapak korang yang punyee.sila HUMBLE bole ta?they all yang keje sini sume adalah b'pangkat "kaka-kaka & abg-abg" BESAR.tetttt!

PUAN ISMA,ENCIK HAFIZ,EZUL & BABY
kenal?ta?takpe!aku kenalkan..
they all adalah family pengasas NOOR ARFA.
PUAN ISMA
mam besar dalam MBH nie!awas!korang nak fight dea sila fiker-fiker dulu.
ENCIK HAFIZ
dea kecit jee.rendah but comel!suke b'gerak pantas konon-konon busy sangat la setiap mase.but!aku suke dea!bos yang happy go lucky.
no mara-mara eyh.
oways senyum!
EZUL
si budak kecit lagi.anak E.HAFIZ&PN.ISMA.
even dea kecittt...(mcm papa dea) but!dea cleaver boy!suke merayap dlm MBH and "kami" sbg kaka-kaka dea la yang kena jage dea tiap kali dea ade kat butik!omaigod!why budak nie nakal cgt?babab bontot nak?
erhhh.
BABY
baby!kaka will miss u!hehe.baby PN.ISMA&EN.HAFIZ.
anak k'dua hasil perkahwinan mereka.sgt comel dan wangi!bau baby mmg la wangi ek?ade bau laen ke?except kalaw dea mengeluarkan golden pop.haha.
kaka-kaka kat MBH nie oways t8 care budak kecit niy coz dea suke menangis.and aku pun sometime nak ekot menangis mcm dea.

(orait!da kenal sume?let's continue.korang kena taw serba siket fasal they all coz deaorg best!(yke??)

KAK IMA
u kaka yang baek!sopan!lucu!best!gempak!sporting!
even dea paling tua i mean..ta tua pun la!30's going toooo 40's..hehe
p/s: all staff kat MBH nie mude giler-giler t'masuk lah owner tempat nie EN.HAFIZ.he's only 27 years old.sgt mude.
sangat la best dea nie.
kak ima jage bahagian store.aku niy slalu sgt lah nyibok pegi store dea amek barang.kua barang.buat tag price.kire stock and!macam-macam da kami lalui detik happy b'same.haha!gelak geli pun kuat2 dlm store.
p/s : sile engat yeee.jgn cobe over-acting kat maner2 pun coz ehem!camera ade d'mane2 dan "dea" slalu p'hatikan kite!
kaka!i love u.and sangat sedih tinggalakm awak dalam store tue.preasure!takpe,peneman seta awak ade.
QI-QI (zaki)
hehe

KAK NAD
kaka paling sengal.dea mude,24 kott umo dea.dea beraksi sbg supervisor dlm MBH.kire leader dalam showroom laa.pape hal,dea yang bagi tugas kat korang  yang SA niy.ade jee lah keje dea bagi!kompem korang akan jatuh cinte dgn kerajinan dea yang melampaui batas.haha.sorry..dea da b'punye!wife org niee..and congratz!dea pregnant!hope,dapat baby yang comey-comey mcm...(aku) kott.of coz!jgn risaw kaka!aku datang hospital nanty lepas kaka delivered baby kaka taw.bawak cokelat banyak-banyak.

KAK INA
kaka yang comel!hello!muke we all same ke?ta la!we all cume b'lagak macam twins.tapi bukan!haha.
dea lagi sengal!oke,first time korang masuk keje mmg agak janggal untuk menegur dea coz aku pun alami bnd yang same.but lihatlah perubahan nyeee...kami oways meluangkan mase ke MYDIN (thanks) menolak troli besa yang kosong belagak la macam banyak sangat barang nak kena beli padehal barang kecitkecit je yang bole pegang gune tangan.
kaka ina nak kawen da!yes!dea invite aku pegi wedding dea oke.kaka,aku nak sit tempat VIP meja yang ade udang besa bunge-bunge.kalaw bole aku la jadi pengantin hari tue.tehee.
15-10-2011
tarikh keramat dea

KAK AZI
kelakar la kaw kaka!aku suke dea!funny ta t'kate.sporting and dea 21tahun.first time masuk keje,dea la orang p'tame aku tego and bawak b'kawan.best!

KAK AYU
selaku HR yea.korang jgn maen-maen!act,dea pun same jee mcm kaka-kaka yg laen.korang tego je dea,dea oke!

A.ZALI
my only brother dlm MBH ute yea.dea da tunang!kak nurul is his girlfriend.kelakar la abg!dea suke sangat bagi aku keje menggunting kain and aku slalu sgt mengeluh bile dea bagi keje mcm tue.haha.sorry abg!dgn dea santai je.korang tanye ape..pun!gerenti dgn pantas dea jawab!slalu bg advice b'gune kat korang nanty.
bubbye abg!t8 care my kaka jugak (kak nurul)

A.AZMI
dea..coporate sale.aku ta kamcing ahh dgn dea but dea pun bole tahan sengall mcm budak-budak.WATEVER!(ayat dea palingggg mantop)

CIKGU
selaku cikgu yg ajar mencanting batik.bawah jagaan dea ade dua orang kaka yang baek haty.sweet and comels.
KAK INA CANTING & KAK SYAZA
kak ina nie tugas dea melukis batik!
dea da kawen la.ade 2 org anak lelaki yang kiut-miut.
kak syaza pulak act tukang jahit kirenyee asst.designer la.but dea d'tugaskan sementare kat bahagian canting-mencanting niy coz our designer takde!so,dea nak jahit ape kat bilik jahit kalaw designer takde.KAN?

ASWAT
b'pangkat abgang jugak.NUK....kaw funny!mesti t'engat kat kaw kalaw tengok hantu kak limah.coz dea niy...suke tiru gaye sape utee..usop wilca ey?
ketepiii....
husin.....
sabo je la..
kite baka jee...
hakhak!manis ayat kaw weh!next time kite meet lagi kalaw ade k'sempatan.

KAK WANIE
kaka nie asst.coporate sale kat MBH.segale urusan menempah baju korang kena tanye dea!
dea settle kan..kaka nie sempoi!

oke,maybe ade kott lagi yang ta sebott..but thanks to all of them coz layan aku dgn baek selame 4bulan nie!even 4 bulan,we all da macam kaka-adeq and abg-adeq.sumpah!aku ta pernah meet orang yang mcm korang.orang laen first time keje,kena buli.aku?ta langsonggg!deaorg best!susa nak tinggalkan.sobb...sobb...coz kalaw keje kat tempat laen musti layanan ta same mcm ape yang deaorg bagi kat aku slame nie.ukh,yeah...bile MBH ade fuction aku nak join taw!korang si kaka-kaka yang baek kan?text la on phone!roger-roger.

kat bawah niy aku tunjuk siket k'adaan butik mewah yang aku keje slame 4bulan niee...


ukh,si baju batik biru tue la pengasas NOOR ARFA okey.and of coz!datuk ali and org-org nyee sometime dtg untuk beli batik kat MBH nie.(aku ta la b'lagak sgt bile org-org mcm dea dtg beli kat butik nie)dgn camera-man and wartawan segala bagai.
bilik expensive.of coz,VIP punye pilihan.act,org beasa pun mampu beli yang mahal.=)

niy k'adaan dulu..sekarang we all da decorate laen.lebih chanteq yg sekarang punye!
da name pun abtik.tempat melukis,menconteng,mencanting,melepaskan emosi,mengembangkan bakat,meluaskan sayap haaa...amek kaw..kat downstairs MBH nie la tempat dea.see?kak ina canting?itu dea!syok melukis&mewarne.

batik yang pernah NOOR ARFA show-kan.(ayat aku ta bole blahh)







oraitt!da puas?macam-macam experiance korang bole dapat afta kerja dgn pihak MBH nie.korang bole taw banyak fasal batik.even korang nie dulu bodoh fasall batik.mcm aku jugak la,tataw ape bnd batik niy penting sgt but afta kerja kat MBH nie aku bole taw sume fasal dea.ta kenal maka tak cinta!okey...let's break!penat.ite minum dulu!~


0 comments:

18.4.11

BUBBYE TO ALL OF THEM!

Posted by Noona at 1:31 PM
u see?u see?u see?
hehe (a.zali)kat sini laa tempat pertama aku dapat kerja and of coz!aku taw..ramai yang NAK!NAK!NAK!kerja kat tempat yang macam niy coz memang susa dapat masuk kerja sini but!alhamdulillah..time aku interview straight dapat!bagosnyee rase diri nie.hehe.oke!meh dekat siket..nak citer fasal tempat nie lebih mendalam biar korang taw betapa syoknyee staff kat NOOR ARFA (MELAKA).First time,aku datang sini mase interview.baek!mmg ta pernah t'pikir nak masuk kerja sini but my mom oways cadangkan aku untuk try nasib kat sini.aku kerja cume sabagai sales assistant jee weh.mule dari bawah!timba pengalaman.and!tak sangke!staff kat sini sumenyee ta sombong.of coz la!tempat nie besa,ade market,and ramai gilax nak keje sini but cun!staff kat sini ta sombong seperti mana staff kat tempat keje korang!hahaha.
UNTUNG!

so,korang..if rase nak try carik keje kat sini peluang anda amattttt besa sekarang coz akhirnyee aku lak yang berambuss dari tempat niy.=(so,mereka memerlukan staff SA untuk ganti tempat aku.nak cobe ta?try la even u only have one chance.
second!aku nak kenalkan staff kat MBH niy.perhatian oke!korang kalaw da masuk keje kat sini sile jgn nak b'bongkak dan belagak macam tempat nie bapak korang yang punyee.sila HUMBLE bole ta?they all yang keje sini sume adalah b'pangkat "kaka-kaka & abg-abg" BESAR.tetttt!

PUAN ISMA,ENCIK HAFIZ,EZUL & BABY
kenal?ta?takpe!aku kenalkan..
they all adalah family pengasas NOOR ARFA.
PUAN ISMA
mam besar dalam MBH nie!awas!korang nak fight dea sila fiker-fiker dulu.
ENCIK HAFIZ
dea kecit jee.rendah but comel!suke b'gerak pantas konon-konon busy sangat la setiap mase.but!aku suke dea!bos yang happy go lucky.
no mara-mara eyh.
oways senyum!
EZUL
si budak kecit lagi.anak E.HAFIZ&PN.ISMA.
even dea kecittt...(mcm papa dea) but!dea cleaver boy!suke merayap dlm MBH and "kami" sbg kaka-kaka dea la yang kena jage dea tiap kali dea ade kat butik!omaigod!why budak nie nakal cgt?babab bontot nak?
erhhh.
BABY
baby!kaka will miss u!hehe.baby PN.ISMA&EN.HAFIZ.
anak k'dua hasil perkahwinan mereka.sgt comel dan wangi!bau baby mmg la wangi ek?ade bau laen ke?except kalaw dea mengeluarkan golden pop.haha.
kaka-kaka kat MBH nie oways t8 care budak kecit niy coz dea suke menangis.and aku pun sometime nak ekot menangis mcm dea.

(orait!da kenal sume?let's continue.korang kena taw serba siket fasal they all coz deaorg best!(yke??)

KAK IMA
u kaka yang baek!sopan!lucu!best!gempak!sporting!
even dea paling tua i mean..ta tua pun la!30's going toooo 40's..hehe
p/s: all staff kat MBH nie mude giler-giler t'masuk lah owner tempat nie EN.HAFIZ.he's only 27 years old.sgt mude.
sangat la best dea nie.
kak ima jage bahagian store.aku niy slalu sgt lah nyibok pegi store dea amek barang.kua barang.buat tag price.kire stock and!macam-macam da kami lalui detik happy b'same.haha!gelak geli pun kuat2 dlm store.
p/s : sile engat yeee.jgn cobe over-acting kat maner2 pun coz ehem!camera ade d'mane2 dan "dea" slalu p'hatikan kite!
kaka!i love u.and sangat sedih tinggalakm awak dalam store tue.preasure!takpe,peneman seta awak ade.
QI-QI (zaki)
hehe

KAK NAD
kaka paling sengal.dea mude,24 kott umo dea.dea beraksi sbg supervisor dlm MBH.kire leader dalam showroom laa.pape hal,dea yang bagi tugas kat korang  yang SA niy.ade jee lah keje dea bagi!kompem korang akan jatuh cinte dgn kerajinan dea yang melampaui batas.haha.sorry..dea da b'punye!wife org niee..and congratz!dea pregnant!hope,dapat baby yang comey-comey mcm...(aku) kott.of coz!jgn risaw kaka!aku datang hospital nanty lepas kaka delivered baby kaka taw.bawak cokelat banyak-banyak.

KAK INA
kaka yang comel!hello!muke we all same ke?ta la!we all cume b'lagak macam twins.tapi bukan!haha.
dea lagi sengal!oke,first time korang masuk keje mmg agak janggal untuk menegur dea coz aku pun alami bnd yang same.but lihatlah perubahan nyeee...kami oways meluangkan mase ke MYDIN (thanks) menolak troli besa yang kosong belagak la macam banyak sangat barang nak kena beli padehal barang kecitkecit je yang bole pegang gune tangan.
kaka ina nak kawen da!yes!dea invite aku pegi wedding dea oke.kaka,aku nak sit tempat VIP meja yang ade udang besa bunge-bunge.kalaw bole aku la jadi pengantin hari tue.tehee.
15-10-2011
tarikh keramat dea

KAK AZI
kelakar la kaw kaka!aku suke dea!funny ta t'kate.sporting and dea 21tahun.first time masuk keje,dea la orang p'tame aku tego and bawak b'kawan.best!

KAK AYU
selaku HR yea.korang jgn maen-maen!act,dea pun same jee mcm kaka-kaka yg laen.korang tego je dea,dea oke!

A.ZALI
my only brother dlm MBH ute yea.dea da tunang!kak nurul is his girlfriend.kelakar la abg!dea suke sangat bagi aku keje menggunting kain and aku slalu sgt mengeluh bile dea bagi keje mcm tue.haha.sorry abg!dgn dea santai je.korang tanye ape..pun!gerenti dgn pantas dea jawab!slalu bg advice b'gune kat korang nanty.
bubbye abg!t8 care my kaka jugak (kak nurul)

A.AZMI
dea..coporate sale.aku ta kamcing ahh dgn dea but dea pun bole tahan sengall mcm budak-budak.WATEVER!(ayat dea palingggg mantop)

CIKGU
selaku cikgu yg ajar mencanting batik.bawah jagaan dea ade dua orang kaka yang baek haty.sweet and comels.
KAK INA CANTING & KAK SYAZA
kak ina nie tugas dea melukis batik!
dea da kawen la.ade 2 org anak lelaki yang kiut-miut.
kak syaza pulak act tukang jahit kirenyee asst.designer la.but dea d'tugaskan sementare kat bahagian canting-mencanting niy coz our designer takde!so,dea nak jahit ape kat bilik jahit kalaw designer takde.KAN?

ASWAT
b'pangkat abgang jugak.NUK....kaw funny!mesti t'engat kat kaw kalaw tengok hantu kak limah.coz dea niy...suke tiru gaye sape utee..usop wilca ey?
ketepiii....
husin.....
sabo je la..
kite baka jee...
hakhak!manis ayat kaw weh!next time kite meet lagi kalaw ade k'sempatan.

KAK WANIE
kaka nie asst.coporate sale kat MBH.segale urusan menempah baju korang kena tanye dea!
dea settle kan..kaka nie sempoi!

oke,maybe ade kott lagi yang ta sebott..but thanks to all of them coz layan aku dgn baek selame 4bulan nie!even 4 bulan,we all da macam kaka-adeq and abg-adeq.sumpah!aku ta pernah meet orang yang mcm korang.orang laen first time keje,kena buli.aku?ta langsonggg!deaorg best!susa nak tinggalkan.sobb...sobb...coz kalaw keje kat tempat laen musti layanan ta same mcm ape yang deaorg bagi kat aku slame nie.ukh,yeah...bile MBH ade fuction aku nak join taw!korang si kaka-kaka yang baek kan?text la on phone!roger-roger.

kat bawah niy aku tunjuk siket k'adaan butik mewah yang aku keje slame 4bulan niee...


ukh,si baju batik biru tue la pengasas NOOR ARFA okey.and of coz!datuk ali and org-org nyee sometime dtg untuk beli batik kat MBH nie.(aku ta la b'lagak sgt bile org-org mcm dea dtg beli kat butik nie)dgn camera-man and wartawan segala bagai.
bilik expensive.of coz,VIP punye pilihan.act,org beasa pun mampu beli yang mahal.=)

niy k'adaan dulu..sekarang we all da decorate laen.lebih chanteq yg sekarang punye!
da name pun abtik.tempat melukis,menconteng,mencanting,melepaskan emosi,mengembangkan bakat,meluaskan sayap haaa...amek kaw..kat downstairs MBH nie la tempat dea.see?kak ina canting?itu dea!syok melukis&mewarne.

batik yang pernah NOOR ARFA show-kan.(ayat aku ta bole blahh)







oraitt!da puas?macam-macam experiance korang bole dapat afta kerja dgn pihak MBH nie.korang bole taw banyak fasal batik.even korang nie dulu bodoh fasall batik.mcm aku jugak la,tataw ape bnd batik niy penting sgt but afta kerja kat MBH nie aku bole taw sume fasal dea.ta kenal maka tak cinta!okey...let's break!penat.ite minum dulu!~


0 comments on "BUBBYE TO ALL OF THEM!"